Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlander verbannen uit Machu Picchu na tonen blote kont

  •  
15-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
348 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-03-15 om 11.48.29
Een 26-jarige Nederlander is in Peru verbannen uit de legendarische Inca-stad Machu Picchu omdat hij samen met twee andere toeristen de superieure westerse cultuur uitdroeg door met zijn blote billen op de foto te gaan.
Het drietal, behalve de Nederlanders ook nog een 21-jarige Duitser en een 24-jarige Zweed, werd door natuurbeheerders overgedragen aan de lokale politie, nadat zij de overige toeristen ongevraagd confronteerden met hun naakte achterwerk. Fernando Astete, hoofd van het archeologisch park Machu Picchu liet weten :
"We betreuren het zeer dat belabberde toeristen nog altijd dit soort gedrag vertonen. We snappen dat ze zich graag ongepast gedragen, maar ze hebben ons monument te respecteren. Voor de bevolking van Cusco en voor alle Peruvianen is dit een heilige plaats."
De drie werden na een berisping op het politiebureau wel direct weer op vrije voeten gesteld. Volgens Astete is het jammer dat het gedrag van de toeristen wel verboden is, maar er verder geen straf op staat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.