4

Nederlander verdachte in terreurzaak Verviers

Jonge Utrechter zou inmiddels samen met ander lid van de terreurcel naar Spanje zijn gevlucht

Een Nederlander uit Utrecht was betrokken bij de terreurcel in het Belgische Verviers, dat melden bronnen aan de NOS. Het zou gaan om Zaid K. die al een tijdlang wordt vermist. Justitie in België doet nog geen uitspraken over de zaak, aangezien het een lopend onderzoek betreft.

De jonge Utrechter zou inmiddels samen met ander lid van de terreurcel naar Spanje zijn gevlucht. Vanmorgen meldden Spaanse en Belgische media al dat zeker twee voortvluchtigen zich in Spanje zouden bevinden.

Leden van de cel werden al weken door de politie in de gaten gehouden voordat vorige week donderdag een grote anti-terreuractie van strat ging in Verviers. Drie terreurverdachten werden neergeschoten en twee van hen overleden. Meerdere verdachten uit de groep zouden als jihadstrijder in Syrië zijn geweest.

Volgens het Belgische Openbaar Ministerie waren de verdachten van plan om aanslagen te plegen op gerechtsgebouwen en politiebureaus. Er werden ook invallen gedaan op andere plekken in België, waarbij vijftien mensen werden opgepakt. Afgelopen weekend arresteerde de politie nog vier mensen in de Griekse hoofdstad Athene die betrokken zouden zijn geweest bij de Belgische terreurcel. Het brein achter de terreurplannen zou nog steeds op vrije voeten zijn.

Cc-foto: het straatbeeld van Verviers enkele uren na de anti-terreuractie, screenshot VTM Nieuws

Geef een reactie

Laatste reacties (4)