Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders eten nog steeds te ongezond

  •  
05-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
flickr_slechteten_AmandaWestmont_300.jpg
RIVM: Slechts 2 procent kinderen eet genoeg groente
Nederlanders eten nog steeds te weinig fruit, groente, vis en vezel. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een woensdag gepubliceerd rapport. Volgens het RIVM eet bijvoorbeeld slechts twee procent van de kinderen genoeg groente.
Nederlanders eten ook nog steeds te vet, zegt het RIVM. Het type vet in de voeding is weliswaar verbeterd, doordat vooral de hoeveelheid (slechte) transvetzuren in voedingsmiddelen is afgenomen. Maar de hoeveelheid verzadigde vetzuren die wordt geconsumeerd is nog te veel, met overgewicht en hart- en vaatziekten tot gevolg.
Voor het rapport is tussen 2007 en 2010 in kaart gebracht wat kinderen en volwassenen consumeren. Een gezond voedingspatroon is van belang om overgewicht en chronische ziekten tegen te gaan.
Het RIVM wil dan ook dat de kennis van het huidige consumptiepatroon wordt gebruikt om mensen aan te moedigen om gezonder te eten. Dit kan door het voedselaanbod en het voedingsgedrag te veranderen.
Food for thought: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.