Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders lezen massaal de koran dankzij haatsticker Geert Wilders

  •  
15-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
676 keer bekeken
  •  
koran300.jpg
Gratis koran is weerwoord anti-islamsticker: De koran gif? Nee hoor, lees zelf maar! ... Al 25.000 aanvragen
De provocatieve anti-islamstickeractie van Geert Wilders heeft als gevolg dat Nederlanders massaal met hun neus in het heilige boek duiken. Als weerwoord op de ‘haatsticker’ – zoals hij in de volksmond heet – besloot de stichting Ontdek Islam namelijk om gratis korans weg te geven, met groot succes. Initiatiefnemer Jacob van der Blom heeft naar eigen zeggen al 25.000 aanvragen binnen, zo meldt de Gelderlander.
Op de PVV-sticker is in het Arabisch te lezen: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif’. Van der Blom vond die samenvatting niet echt representatief en daarom was zijn reactie:
Voor elke anti-islamsticker die Geert Wilders uitdeelt, verspreiden wij een koran.
Met 25.000 aangevraagde korans is de actie van Van der Blom in elk geval geslaagd te noemen. De PVV kon dinsdag tegenover de Gelderlander  geen antwoord geven op de vraag hoeveel stickers er zijn verstuurd, maar in december sprak Geert Wilders nog over ‘duizenden aanvragen’.
              
MaartenWolterink_Haatsticker
cc-cartoon: Maarten Wolterink

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.