Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders ontdekken band Trump-Poetin

  •  
02-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
De Amerikaanse procureur-generaal Jeff Sessions heeft tijdens de Trump-campagne contact heeft gehad met Russische ambassadeurs. Dat onthult The New York Times mede op basis van informatie verzameld door de Nederlandse geheime dienst. Een speciale commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaat nu onderzoek doen naar de contacten van leden van de Trump-campagne en Rusland. Eerder moest Michael Flynn het veld ruimen omdat ook hij contact heeft gehad met een Russische ambassadeur. In dat contact had hij de Amerikaanse sancties op Rusland besproken. Nancy Pelosi roept Sessions nu op om ook op te stappen.
Sessions verklaarde eerder nog – onder ede – dat noch hij noch anderen tijdens de Trump-campagne contact zouden hebben gehad met de Russen. Ook nu houdt hij vol geen contact te hebben gehad met Russische vertegenwoordigers. “Ik heb nooit een ontmoeting gehad met Russische vertegenwoordigers om zaken rondom de campagne te bespreken”, zegt hij. Dankzij Nederlandse en Britse informatie van geheime diensten is nu aan het licht gekomen dat verscheidene Trump-campagnemedewerkers in Europa ontmoetingen hebben gehad met Russische ambassadeurs. Sessions zou zelf tot twee keer toe contact hebben gehad met de Russische ambassadeur Sergey I. Kislyak. Hoewel de inhoud van de gesprekken niet bekend zijn, is het wel opmerkelijk dat hij eerder onder ede beweerde helemaal geen contact te hebben gehad met de Russen. Bovendien is Sergey I. Kislyak niet de minste, naast ambassadeur was hij volgens CNN ook de ‘top recruiter’ voor de Russische geheime dienst. De eerder ontslagen Michael Flynn had bovendien ook contact met Kislyak, en wel op de dag dat de Amerikaans-Russische sancties ingingen. Hoe de vork precies in de steel zit, gaat de speciale onderzoekscommissie – met zowel Republikeinen als Democraten – uitzoeken, maar dat het zaakje stinkt is wel duidelijk.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.