Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlands meisje moet inburgeren van InHolland

  •  
03-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
rosa300.png
Rosa Stam mag na twee jaar in Engeland te hebben gestudeerd, alleen een opleiding volgen als ze bewijst dat haar Nederlands van niveau is
Hogeschool InHolland heeft in het verleden flink wat problemen gehad met een aantal opleidingen. Diploma’s van de opleiding Media Entertainment Management werden bijvoorbeeld te makkelijk verstrekt, waarna het voltallige bestuur opstapte en er een landelijke discussie oplaaide over de kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs. Better safe than sorry, moeten ze bij InHolland nu denken. Om de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener te mogen volgen moet de Dordtse en 100% Nederlandse Rosa Stam van InHolland eerst een inburgeringscursus volgen. Reden: ze studeerde twee jaar in Engeland.
De hogeschool eist een zogeheten NT2-verklaring waarin staat dat Rosa de Nederlandse taal machtig is. Dat ze Nederlands is en hier haar MAVO-diploma heeft gehaald, wordt buiten beschouwing gelaten. De NT2-verklaring kan ze krijgen wanneer ze met goed gevolg een inburgeringscursus aflegt.
Volgens DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs, is inburgering helemaal niet nodig als de school zelf kan vaststellen dat de leerling het Nederlands goed beheerst. Dat is bijvoorbeeld uit haar mailtjes al op te maken. Maar InHolland wil niet toegeven: “Wij staan voor de kwaliteit van onze opleiding en dus is een taaltoets noodzakelijk”, aldus een woordvoerder. RTV Rijnmond: Nederlands meisje moet inburgeren van InHolland

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.