Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse advocaat loog tegen FBI in Rusland-onderzoek

  •  
20-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
COMBO-FILES-US-POLITICS-RUSSIA-INVESTIGATION-TRUMP

© 2018-01-08 23:10:47 (COMBO) This combination of pictures created on January 8, 2018 shows files photos of FBI Director Robert Mueller (L) on June 19, 2013, in Washington, DC; and US President

In het FBI-onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen is een Nederlander aangeklaagd. De advocaat Alex van der Z. zou valse verklaringen hebben afgelegd en e-mails hebben gewist die de onderzoekscommissie had opgevraagd. Hij zou namelijk wel degelijk contact hebben gehad met lobbyist Rick Gates, die tijdens de verkiezingen de rechterhand was van campagneleider Paul Manafort. Van der Z. moet later vandaag in de rechtbank verschijnen en in de Amerikaanse media wordt er vanuit gegaan dat hij – net als Gates – schuld zal bekennen en een belastende verklaring af zal leggen over andere verdachten in het Rusland-onderzoek.
Alex van der Z. was tot voor kort in dienst bij het Londense filiaal van het Amerikaanse advocatenkantoor Skadden Arps. Dat kantoor was betrokken bij een omstreden rapport dat de Oekraïense regering liet opstellen, waarin stond dat het terecht was dat Janoekovitsj zijn politieke rivaal Joelia Timosjenko liet opsluiten wegens corruptie. De advocaat is getrouwd met een dochter van de Russische oliemiljardair German Khan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.