Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse azc-directeur in Duitsland verdacht van verkrachting vluchteling

  •  
25-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
polizei
De 50-jarige Nederlandse directeur van de asielopvang in  Duitse Finnentrop-Heggen wordt verdacht van verkrachting van een 22-jarige Syrische vluchteling. Hij zou haar meerdere malen in zijn huis in Meschede verkracht hebben maar volgens hem was het wederzijds en hadden zij een verhouding met elkaar. De man zit sinds juni in voorhechtenis.
De Nederlander zou tussen januari en maart de vrouw verkracht hebben. Zij is zwanger geraakt en zou vanwege complicaties een abortus gepleegd hebben. De vrouw is daarna naar de politie gestapt met haar verhaal. Via onderzoek is bewezen dat de foetus DNA van de verdachte had.
De man zegt dat de vrouw en hij elkaar in het asielzoekerscentrum ontmoet hebben en er sprake was van wederzijdse aantrekking. Zij zou zelfs een aantal maanden bij hem ingetrokken zijn. Naast misbruik en verkrachting zou de man ook misbruik hebben gemaakt van de dokterstitel. Uit mails blijkt dat hij zich uitgaf voor dokter, terwijl hij dat helemaal niet is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.