146

‘Nederlandse economie krabbelt overeind’

Minister Kamp (Economische Zaken): Vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd ... Export neemt toe, ICT en internet cruciaal

De Nederlandse economie komt er weer bovenop. Dat zegt minister Kamp van Economische Zaken woensdag in een interview met het AD. De minister is optimistisch over de economie in 2013 én voor de lange termijn. “Vertrouwen in de toekomst is gerechtvaardigd”, meent Henk Kamp.

Het jaar 2013 wordt nog niet makkelijk, maar de Nederlandse economie heeft genoeg kracht om zich de komende jaren te herstellen, zo schrijft het AD bij monde van de minister:

Al met al ben ik optimistisch. Niet omdat 2013 al een goed jaar wordt, wel omdat vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd is. Het is waar dat we kampen met economische krimp, maar het is ook waar dat we de power hebben om dat weer in groei om te zetten

Export
Ondanks de stagnatie in Europa, is de Nederlandse export het afgelopen jaar weer gegroeid. Volgens Kamp is de Nederlandse economie competitief en bijzonder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

Internet
ICT en internet zijn cruciaal voor de toekomstige groeikansen, zegt Kamp:

Nederland heeft de beste breedbandnetwerken van de wereld en 95 van de 100 Nederlanders zijn daarop aangesloten. In 2013 wordt in hoog tempo gewerkt aan het updaten van mobiele netwerken, die dan ook tot de wereldtop gaan behoren. Maar het belangrijkste is dat onze ondernemers doorgaan met innoveren.

AD: Henk Kamp hoopvol over economie in 2013

Foto-cc: Minister-President

Geef een reactie

Laatste reacties (146)