23

Nederlandse extreemrechtse groep op zoek naar schuilplaats Van Ranst

Een extreemrechtse groep die zich de ‘Dutch Anonymous Freedom Fighters’ noemt, probeert te achterhalen waar de Belgische viroloog Marc Van Ranst verblijft. De rechtsextremisten bedreigden om die reden de redacties van enkele Belgische media, die naast het Centraal Station in Antwerpen zijn gevestigd. Maandagavond werd het gebouw met de tv- en krantenredacties ontruimd, meldt De Morgen.

“Langs de ene kant was er een (knok)ploeg vanuit Nederland op weg naar België en langs de andere kant was er een bompakket dat mogelijk al geplaatst zou zijn in het gebouw van DPG Media. Dat is ook waarom het DPG Media-gebouw door de politie is doorzocht met explosievenhonden”, zei VTM-terreurexpert Faroek Özgünes gisteravond in het VTM Nieuws. “Een knokploeg was op weg naar hier omdat ze dachten dat DPG Media zou weten waar Marc Van Ranst is.”

Van Ranst verblijft sinds vorige week met zijn gezin op een geheime locatie. Hij werd in veiligheid gebracht na een bedreiging van de extreemrechtse militair Jürgen Conings. De nog altijd voortvluchtige Conings kondigde in een afscheidsbrief aan dat hij ‘in verzet’ gaat tegen het coronabeleid.

De bedreigingen van de Nederlandse rechts-extremisten leidden ertoe dat de nieuwsrubriek van de commerciële omroep VTM maandagavond moest worden uitgezonden vanuit een noodstudio. “Bedreigingen tegen journalisten kunnen nooit”, reageerde de Vlaamse minister van Media Benjamin Dalle op Twitter.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)