Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse film niet meer uit Nederland

  •  
24-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
barry_300_01.jpg
Hongarije, België verdienen miljoenen aan Nederlandse producties
Nederland is heel goed in het bieden van belastingvoordelen aan buitenlandse bedrijven. Dat ligt anders als het gaat om Nederlandse cultuur. België en Hongarije bieden grote belastingvoordelen aan filmmakers omdat de investeringen zich terug verdienen.
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");document.write(unescape("%3Cscript src='"+gaJsHost+"google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try{var pageTracker = _gat._getTracker("UA-11792878-1");pageTracker._trackPageview();}catch(err){} EenVandaag toont het maken van de film Kenau , een Nederlandse film die geheel in het buitenland wordt gedraaid. Daartoe is in Hongarije een Nederlands dorp nagebouwd, de duinscènes worden opgenomen in België. De benadering van België en Hongarije leidt tot een bloeiende filmindustrie in die landen. Er ontstaan door ‘filmbelgen’, Nederlanders die zich in België vestigen om daar te kunnen werken. Producent Sam Fu Malta wil dat dergelijke constructies ook in Nederland worden gecreëerd. Regeringspartij VVD ziet dat niet zitten.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.