Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse gemeenten hebben geen idee wat TTIP inhoudt

  •  
23-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ttip300.jpg
TTIP kan volgens de Brusselse gemeenteraad de gemeente beïnvloeden als het gaat om scholen, sociale huisvesting, ziekenhuizen en afvalverwerking 
Gemeenten in onze buurlanden gaan de barricades op om zeggenschap te krijgen bij de onderhandelingen van TTIP. Nederlandse gemeenten doen voorlopig niet mee aan de actie. Dat schrijft Binnenlands Bestuur.
Binnenlands Bestuur schrijft:
In Nederland gaat het er bij lokale overheden iets anders aan toe: op de vraag wat TTIP betekent voor lokale overheden en wat de mogelijke gevolgen van het handelsakkoord voor provincies en gemeenten zijn, blijft vrijwel overal een antwoord uit, zo blijkt uit een inventarisatie van Binnenlands Bestuur. Bij diverse provincies, gemeenten, de VNG, het Interprovinciaal Overleg, het Huis voor Nederlandse Provincies en een aantal provinciale lobbyisten in Europa is er geen kennis over welke mogelijke gevolgen er voor lokale overheden zijn. De meeste organisaties geven aan dat er geen dossier is, of dat er niemand zich genoeg in het onderwerp verdiept heeft. 

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.