Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse hackersgroep opgepakt

  •  
21-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
361 keer bekeken
  •  
Anonymous_300.jpg
Arrestatie was onderdeel van een grote internationale actie waarbij in de VS veertien hackers zijn opgepakt
De recherche heeft dinsdagavond vier Nederlandse hackers opgepakt. Ze zouden banden hebben met de beruchte hackersgroep Anonymous die sympathiseert met klokkenluiderssite Wikileaks. Het lijkt echter vooral om baldadige tieners te gaan. De groep die zichzelf AntiSec NL (Anti Security Nederland) noemt is verantwoordelijk voor het hacken van verschillende websites.
De groep bestaat uit jongeren tussen de 17 en 35 jaar. Ze hadden onder andere ingebroken op de datingsite pepper.nl, het internet telefoon- en chatbedrijf bedrijf Nimbuzz en de gemeentewebsite bronkerk.nl. Volgens de recherche komen de vier hackers voort uit het internationale collectief van Anonymous. Deze groep legde eind vorig jaar de websites van het OM en de politie plat om hun sympathie uit te spreken voor Wikileaksbaas Julian Assange die toen net gearresteerd was.
De arrestatie van AntiSec NL was onderdeel van een internationaal gecoördineerde actie waarbij in de VS veertien hackers zijn opgepakt. De politie kwam de vier op het spoor toen het succesvol integreerde in een chatkanaal van de hackers. Bij de huiszoeking nam de politie vijftien computers, externe harde schrijven en andere gegevensdragers in beslag.
De hackers lieten onder meer hun nicknames achter op sites met high scores voor games. Daar stonden ook hun echte namen bij. Verder openbaarden ze privé-gegevens van gebruikers, een doodzonde tegen hackers ethiek.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.