34

Nederlandse internet-stalker krijgt 70.000 euro boete van Amerikaanse rechter

Vrouw viel acteursstel permanent lastig, zag actrice als rivale en startte online haatcampagne

Een vrouw uit Amsterdam moet de Amerikaanse acteurs Christopher Johnson en Mariana Tosca 70.000 euro schadevergoeding betalen. De Amerikaanse rechter heeft die vordering al eerder toegewezen maar volgens de advocaat van de slachtoffers, Cees Nierop, is nu geregeld dat het vonnis ook in Nederland geldt.


Dat meldt De Telegraaf:

De rechter bepaalde verder dat D. alle berichten van het internet moet halen. „Deze bijzondere zaak laat zien dat Amerikaanse burgers niet vogelvrij zijn voor stalkers uit Nederland”, aldus Cees Nierop, advocaat van de filmmaker en actrice.

De van oorsprong Griekse D. bezocht Johnson in 2010 en verbleef kort bij hem thuis. Ze verkeerde vervolgens in de veronderstelling een relatie met de filmmaker te hebben en zag Maria Toscana als haar grote rivaal. Daarop startte ze een via tal van internetkanalen, waaronder Twitter, Youtube en LiveJournal, een lastercampagne waarin ze dierenactiviste Toscana onder meer beschuldigde van eco-terrorisme. Ook wijdde ze een – inmiddels offline gehaalde – Nederlandse website aan haar obsessie.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)