Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse internet-stalker krijgt 70.000 euro boete van Amerikaanse rechter

  •  
19-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
def_300.jpg
Vrouw viel acteursstel permanent lastig, zag actrice als rivale en startte online haatcampagne
Een vrouw uit Amsterdam moet de Amerikaanse acteurs Christopher Johnson en Mariana Tosca 70.000 euro schadevergoeding betalen. De Amerikaanse rechter heeft die vordering al eerder toegewezen maar volgens de advocaat van de slachtoffers, Cees Nierop, is nu geregeld dat het vonnis ook in Nederland geldt.
Dat meldt De Telegraaf :
De rechter bepaalde verder dat D. alle berichten van het internet moet halen. „Deze bijzondere zaak laat zien dat Amerikaanse burgers niet vogelvrij zijn voor stalkers uit Nederland”, aldus Cees Nierop, advocaat van de filmmaker en actrice.
De van oorsprong Griekse D. bezocht Johnson in 2010 en verbleef kort bij hem thuis. Ze verkeerde vervolgens in de veronderstelling een relatie met de filmmaker te hebben en zag Maria Toscana als haar grote rivaal. Daarop startte ze een via tal van internetkanalen, waaronder Twitter, Youtube en LiveJournal, een lastercampagne waarin ze dierenactiviste Toscana onder meer beschuldigde van eco-terrorisme. Ook wijdde ze een – inmiddels offline gehaalde – Nederlandse website aan haar obsessie.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.