Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse jongeren gaan na sluiting horeca stappen in België

  •  
15-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
Funshoppers in Belgie niet welkom

© ANTWERPEN - Voertuigen met buitenlandse nummerplaten in het centrum van Antwerpen. Nederlanders die Belgie in willen moeten een negatieve uitslag van een coronatest kunnen laten zien. Belgie

Nu de horeca in Nederland om acht uur ’s avonds sluit vanwege de oplopende coronacrisis, gaan jongeren de grens over om toch aan hun uitgaansgenot te komen. De burgemeester van Turnhout verklaarde op de Belgische zender Radio 2 Antwerpen dat er zaterdagavond alleen al in zijn gemeente tientallen Nederlandse jongeren aan het stappen waren .
"“De grenzen zijn open en de mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, wij kunnen daar als lokale beleidsmakers weinig aan doen”, zegt de burgemeester van Turnhout, Paul van Miert.”Hoe meer we mekaar zien, hoe meer besmettingsgevaar er is natuurlijk”, zegt Van Miert. Het bezoek van de Nederlandse jongeren is zonder problemen verlopen."
De gemeente krabt zich nog wel op het hoofd over de mogelijke gevolgen voor de aankomst van Sinterklaas volgende week en de traditionele kerstmarkt, meldt de VRT.
De Belgische regering overlegt woensdag over nieuwe maatregelen om de pandemie die ook daar aan kracht wint te beteugelen. Het sluiten van het nachtleven is een van de opties die op tafel liggen, aldus de Gazet van Antwerpen. Nu geldt er nog geen verplichte sluitingstijd.
Vorig jaar overspoelde een tsunami van Nederlanders Antwerpen nadat in eigen land de coronamaatregelen strenger werden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.