Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse juf en meester langer voor de klas en minder betaald

  •  
08-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
basisschool_300.jpg
Leraren werken harder dan hun buitenlandse collega's en voor minder
In vergelijking tot collega’s in andere landen, staan Nederlandse leraren in het basisonderwijs langer voor de klas en krijgen ze daar maar een ‘bescheiden’ salaris voor. Andre Rouvoet, demissionair minister van onderwijs concludeert dat uit het dinsdag verschenen OESO-rapport Education at a Glance.
Rouvoet schreef de Tweede Kamer dat Nederlandse meesters en juffen 167 uur langer voor de klas staan dan het EU-gemiddelde. Ook blijkt uit het onderzoek dat in het voortgezet onderwijs en het mbo leraren ook langere dagen maken dan hun buitenlandse collega’s.
Aan het OESO-rapport werkten 31 landen mee uit Europa maar ook bijvoorbeeld uit Nieuw-Zeeland, Mexico, Turkije en de VS. Voor het eerst berekende de OESO de netto opbrengst van het onderwijs in Nederland. In vergelijking tot andere landen profiteert de Nederlandse overheid relatief meer van de investering, dan het individu. Dat komt door de hogere belastinginkomsten. Rouvoet concludeert uit de cijfers dat het hoger onderwijs op de lange termijn de investering waard is, schrijft NRC. NRC: Rouvoet: salaris van leraar is bescheiden cc-foto: Z33be

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.