15

Nederlandse kerken luiden massaal noodklok voor klimaat

Ruim driehonderd kerken in alle provincies luiden vandaag de noodklok voor het klimaat. Letterlijk. Om 2 voor 12 zaterdagochtend zullen meer dan 260 kerken en ongeveer 40 carillons de bellen laten rinkelen. Zij doen dit op initiatief van Greenpeace.

In een verklaring zegt Greenpeace:

De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en de oogsten mislukken. Als er niets verandert, zal klimaatverandering een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog worden voorkomen, maar het is de hoogste tijd om in actie te komen.

Noodklok voor het Klimaat heet de actie die dit weekend wordt gehouden met het oog op de VN-conferentie over klimaatverandering die maandag van start gaat in het Poolse Katowice. Greenpeace wil met de noodklokken minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat ‘een signaal’ geven om op de klimaattop van zich te laten horen en zijn collega’s te bewegen maatregelen te nemen om binnen de maximale opwarming van 1,5 graad te blijven, zoals afgesproken in het Akkoord van Parijs.

Bron: NH Nieuws, cc-foto: DirkVE

Geef een reactie

Laatste reacties (15)