Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse kinderen blijven gelukkigst

  •  
15-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_blijekinderen_--Tico--_300.jpg

Amerikaanse kinderen scoren het slechtst in onderzoek onder 21 industrielanden

Kinderen in Nederland hebben het veel beter getroffen dan hun leeftijdgenoten in andere industrielanden. Zij voelen zich erg gelukkig en hebben veel betere relaties met hun ouders en broers en zussen dan kinderen in andere ontwikkelde landen. Dat blijkt uit een onderzoek waartoe Unicef Duitsland opdracht heeft gegeven. Twee jaar geleden bleek uit een ander Unicef-onderzoek ook al dat Nederlandse kinderen het gelukkigst zijn van alle leeftijdgenoten in ontwikkelde landen. Dit meldt onder andere de Pers vrijdag.
De Duitse wetenschappers bepaalden het geluk van kinderen in 21 industrielanden aan de hand van zes criteria: de materiële situatie, gezondheid, opleiding, relaties met de ouders, broers, zussen en leeftijdgenoten, veiligheid en de subjectieve ervaring van geluk. Bij twee van de zes criteria (relaties met ouders, broers, zussen en leeftijdgenoten en de subjectieve ervaring van geluk) scoorden Nederlandse beter dan de kinderen uit de andere twintig landen. Het slechtst scoorden de Nederlandse kinderen bij de materiële situatie: de zevende plaats.Wat de materiële situatie en de relatie met ouders, broers en zussen en leeftijdgenoten betreft scoren de Amerikaanse kinderen het slechtst van alle landen. Oostenrijkse kinderen hebben een goede relatie met hun gezinsleden, maar hun gezondheid is het slechtst van alle leeftijdgenoten in de 21 landen.
Lees hier meer
Foto: Flickr CC –Tico–

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.