29

Nederlandse Marokkanen: Alstublieft Saoedi-Arabië, boycot ons niet

Landelijk Beraad Marokkanen en Marokkaanse Ouderen Bond schrijven brief: 'Wij delen uw afschuw over de uitlatingen van deze islamracist'

Nederlandse Marokkanen hebben Saoedi-Arabië gevraagd om af te zien van een handelsboycot tegen Nederland. Dat staat in een brief van onder meer het Landelijk Beraad Marokkanen en de Marokkaanse Ouderen Bond aan de ambassade in Den Haag.

De briefschrijvers hebben begrip voor de positie van Saoedi-Arabië:

Als moslims kunnen we ons volledig vinden in uw afschuw over de uitlatingen van deze islamracist. We schuwen geen enkel democratisch middel om de ziekelijke opvattingen van deze figuur te bestrijden.

De organisaties benadrukken dat ze reeds geprobeerd hebben om Wilders ‘vanwege zijn racistische uitspraken over de Marokkaanse gemeenschap voor de rechter te brengen’, maar ‘een handelsboycot zou de Nederlandse economie schade toebrengen en Nederlandse belangen zijn onze belangen’.

Nederlandse bedrijven zijn niet langer welkom om projecten te doen in Saoedi-Arabië. De beslissing zou zijn genomen nadat de Saoedische ambassadeur tegen de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken had geklaagd over de beledigende opmerkingen van Wilders over de islam en Saoedi-Arabië in het bijzonder. Eind vorig jaar liet Geert Wilders zelfs anti-islamstickers drukken met daarop in het Arabisch de tekst: ‘De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif.’ Wilders gebruikte daarbij de vlag van Saoedi-Arabië, waar normaal gesproken de islamitische geloofsbelijdenis op staat.

De ambassade van Saoedië-Arabië in Den Haag liet vandaag desgevraagd weten niet op de zaak in te gaan. 

Geef een reactie

Laatste reacties (29)