55

Nederlandse moslims bezorgd om geweld, discriminatie

Gesluierde vrouw doet aangifte van mishandeling ... 'Als er een dag niks naar me geroepen wordt, ben ik verbaasd'

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) maakt zich zorgen over geweld tegen Marokkanen en moslims, dat meldt de NOS vandaag. Directe aanleiding is de melding van mishandeling door een gesluierde vrouw in Eindhoven. Volgens de Moslimomroep krijgen moslima’s de laatste tijd vaker te maken van geweld. Ook de voorzitter van de El Fourkaan-moskee in Eindhoven maakt zich zorgen, volgens hem voelen veel moslims zich niet meer veilig op straat.

Het SMN noemt fysiek en verbaal geweld onaanvaardbaar en roept slachtoffers op om aangifte te doen. De vrouw in Eindhoven zou dit ook van plan zijn. Twee mannen zouden woensdag haar niqaab van haar hoofd hebben getrokken en haar geslagen hebben. De Moslimomroep sprak met haar

Ik was bijna bij mijn auto toen er twee grote mannen op mij afkwamen. Eerst riepen ze alleen: ‘hup Holland hup’ en wij willen die dingen niet in ons land.” Um Hafsa, zoals het slachtoffer zichzelf noemt, negeerde de opmerkingen. De mannen waren echter niet klaar met de niqaabdraagster en trokken haar niqaab af, gevolgd door een vuistslag.

Um Hafsa is een dag later nog van slag. “Ik was erg bang, vooral voor mijn baby. En het ergste was, niemand hielp!” Ze geeft toe dat er ook weinig mensen liepen. Een man en een vrouw die voorbij liepen, probeerde ze aan te spreken. “Ik riep: Kijk wat er gebeurt, willen jullie voor mij getuigen? Maar toen gingen ze aan de andere kant van de weg lopen.

De vrouw uit Eindhoven is niet de enige met nare ervaringen. In het artikel van de Moslimomroep komen een aantal moslima’s aan het woord, waaronder de 18-jarige Aisha uit Utrecht: 

Ik draag de niqaab nu een half jaar. Er wordt vaak naar me geroepen dat ik moet oprotten naar Saoedi Arabië. Als er een dag niks naar me geroepen wordt, ben ik verbaasd.

cc-foto: Disciminatie.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (55)