31

Nederlandse pensioenen meegesleurd in koersval Facebook

Fondsen van ambtenaren en zorgpersoneel hebben miljoenen verloren

Nederlandse professionele beleggers zijn ook geraakt door de koersval van Facebook. Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt dat pensioenfondsen van ambtenaren en zorgpersoneel zeker miljoenen euro’s hebben verloren.

De beleggers van de pensioenfondsen waren in eerste instantie gewaarschuwd voor de hoge prijs van de aandelen van Facebook, maar namen vanwege de hype toch het risico. 

Facebook ging in mei voor 38 dollar per aandeel naar de beurs. Afgelopen week bereikte het internetbedrijf het laagste dieptepunt ooit met 19 dollar per aandeel. Pensioenuitvoerder APG kocht 330.500 aandelen van Facebook, blijkt uit gegevens bij Amerikaanse toezichthouders. Dit pakket was bij beursgang van Facebook 12.6 miljoen dollar waard. Die waarde is nu gehalveerd. 
De fondsen hebben nog geen mededelingen gedaan over hun individuele beleggingen. Volgens RTL-Nieuws willen ze niet zeggen of de aandelen voor de hoofdprijs zijn gekocht en of ze het pakket nog in hun bezit hebben. 

RTL-Nieuws: Facebook treft pensioenen

cc-foto: TheAmericanstock

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)