42

‘Nederlandse politie discrimineert structureel’

Promotieonderzoek ziet de oorzaak in de vrijheid die agenten hebben

Discriminatie en willekeur komen veel voor in Nederlandse politiekorpsen, ontdekte antropoloog Paul Mutsaers. Volgens de onderzoeker komt dat mede door de grote beroepsmatige vrijheid van agenten.

Dat meldt Trouw. Mutsaers promoveert deze week aan de Tilburg University op zijn onderzoek. Hij liep anderhalf jaar op verschillende plekken mee met agenten, interviewde ze en liet hen een dagboek bijhouden. Mutsaers:

Wat je hier níet hebt, zijn toestanden zoals in Ferguson, waar agenten geld ophalen bij de Afro-Amerikaanse gemeenschap door continu boetes uit te schrijven. Of grootschalige corruptie zoals in Zuid-Afrika. Maar het is een glijdende schaal. Wat hier wel gebeurt: collega’s van allochtone agenten hangen op het prikbord krantenberichten op waarop koppen die negatief zijn over de islam of migranten zijn omcirkeld. En bij meer dan de helft van de verkeerscontroles die ik heb meegemaakt, zeker tientallen keren, werd vooraf een etnische doelgroep bepaald. Meestal richtte men zich op jongeren van een aantal etniciteiten: Marokkaans, Turks en Surinaams, bijvoorbeeld. Als het raampje omlaag ging en er zat een autochtone Nederlander, dan kreeg die te horen: ‘U mag doorrijden, u behoort niet tot onze doelgroep.

Mutsaers denkt dat dit komt door de grote mate van vrijheid die Nederlandse agenten hebben om op hun eigen inzicht af te gaan en minder op de regels. Hij vindt dan ook de vraag gerechtvaardigd of de politie zich op die allochtone groepen richt, omdat ze vaker in de misdaadcijfers voorkomen, of dat die groepen vaker in die cijfers voorkomen, omdat de politie zich vaker op hen richt?

Eerder uitte korpschef Gerard Bouman al zijn bezorgdheid over discriminatie binnen politiekorpsen. In een uitgelekte interne mail schreef hij:

Er sluipt een gif onze organisatie binnen. Het gif van de uitsluiting.

Lees ook: Politiediscriminatie stoppen? van Miguel Heilbron

Geef een reactie

Laatste reacties (42)