Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse videomakers halen 11 web-oscarnominaties binnen

  •  
17-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De 22-jarige Brabantse YouTube-sterren Wout Kanters uit Venhorst en Nick Janssen uit Gemert zijn voor elf web-oscars genomineerd. De mannen plaatsen video’s op hun Youtube-kanaal Woody Wonder en trekken veel bekijks met hun humoristische filmpjes. De nominaties werden afgelopen weekend in L.A. tijdens het bekendste webseriefestival ter wereld, Webfest bekend gemaakt. Dat meldt omroep Brabant. 
De filmpjes met de Amerikaanse teddybear/filmster Ted die de mannen maken zijn erg populair. Een van die video’s is zelfs meer dan drie miljoen keer bekeken en heeft dan ook zeven nominaties in de wacht gesleept. Hun serie  The Pickle Pie  is in de categorie ‘Drama’ in de race voor vier prijzen: Outstanding Drama, Outstanding Director, Outstanding Special/Visual Effects en Outstanding Editing.
De videomakers hebben elkaar op de middelbare school ontmoet. Toen het eigen bedrijf van Wout minder goed liep, heeft hij Magic Woody bedacht: magische video’s met veel special effects. Nick wilde daar meteen aan meedoen, laat hij aan omroep Brabant weten.
Begin april worden de winnaars bekend gemaakt. Op woensdagochtend rond 09.20 uur zullen Wout en Nick op omroep Brabant te zien zijn.

Meer over:

leven, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.