Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse werklozen aan de slag in Bulgarije

  •  
10-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
bul300.jpg
Call center werft werknemers met karig loon maar 'luxe leven'
Een internationaal call center dat in Bulgarije gevestigd is, probeert via bijeenkomsten in Nederland medewerkers te werven. Dat gebeurt met steun van Eures, de organisatie die vanuit de EU de arbeidsmobiliteit bevordert.
Euroccor, een Belgisch bedrijf dat vanuit Bulgarije opereert voor Nederlandse en Vlaamse bedrijven, probeerde eerst Bulgaren Nederlands te leren maar dat bleek niet te werken. Daarom werft het bedrijf nu medewerkers in Nederland via bijeenkomsten. Geïnteresseerden krijgen te horen dat het leven in Bulgarije heel goedkoop is, daarom kan het salaris ook een stuk lager zijn: 1025 euro per maand.
RTEmagicC_6.jpg
Trouw bezocht zo’n bijeenkomst en doet verslag in het kader van een serie artikelen over emigratie:
Chantal Weisenborn (18) en Jeffrey van Houten (18) zien het avontuur wel zitten. Ze zijn tien maanden bij elkaar, hebben net hun mbo afgerond en willen wel eens iets anders. “Waarom niet? Leuk dat je daar met veel andere mensen uit andere landen werkt. Goed voor je talen”, aldus Van Houten.
foto: Euroccor

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.