Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse wet niet aangepast aan WK-eisen

  •  
10-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
beesies_300.jpg
Politie blijft onder Nederlandse regie en wetten en regels worden niet aangepast
De regie over het WK krijgt de FIFA niet zomaar cadeau. Uit het bidbook en contracten die in handen zijn van de NOS blijkt dat Nederland en België harde eisen blijven stellen om het WK voetbal van 2018 of 2010 te mogen organiseren.
Het FIFA-inspectie team is nu twee dagen in Nederland en België voor de controle van stadions, accommodaties en infrastructuur. Ze stelt harde eisen zoals het aanpassen van regels en wetten en het direct kunnen aansturen van de politie. Maar Nederland en België hebben al duidelijk gemaakt zich niet te schikken. Burgemeesters blijven de macht houden over de politie en de Nederlandse overheid houdt zelf de regie over de aanpassing van wetten en regels.
Wel zijn de Nederlandse en Belgische woordvoerders toegeeflijk over de extra ‘privileges’ die de FIFA stelt. Zo staan ze toe dat de spitsstroken gebruikt mogen worden om spelers, supporters en officials naar de stadions te brengen. NOS: Nederland slikt niet alle eisen WK cc-foto: Art Rock

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.