Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse wetenschappers nemen het op voor IPCC

  •  
10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corsica300.jpg
Conclusies van het klimaatrapport van de VN blijven overein, schrijven 43 wetenschappers in open brief
Nederlandse wetenschappers hebben een open brief gepubliceerd naar aanleiding van de recente controverse rondom het IPCC-klimaatrapport van de VN. Ze schrijven dat de fouten in het rapport “door sommigen worden aangegrepen om de hele klimaatwetenschap in diskrediet te brengen”.
Volgens de wetenschappers zijn zij in de Tweede Kamer recent neergezet als ‘bedriegers’ en ‘klimaatmaffia’. In de brief  nemen de wetenschappers nadrukkelijk afstand van deze kwalificaties. Ze erkennen dat het IPCC niet onfeilbaar is, maar volgens de wetenschappers “maakt dat haar hoofdconclusies nog niet onwaar of gekleurd”. Dit meldt de NOS woensdag.
Om half acht woensdagochtend was de brief ondertekend door 43 wetenschappers van vrijwel alle universiteiten van Nederland. Onder hen bevinden zich gerenommeerde namen als Wim Turkenburg, Rik Leemans, Lucas Reijnders, Bert Metz en Pier Vellinga.
De IPCC-rapporten kwamen de afgelopen twee maanden onder vuur te liggen door verschillende schandalen.
Lees meer bij de NOS

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.