Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Neelie Kroes keert zich tegen anti-piraterijwet

  •  
20-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Eurocommissaris Digitale Agenda noemt Amerikaanse anti-piraterijwet SOPA een 'slecht wetsvoorstel'
Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) keert zich tegen de omstreden Amerikaanse anti-piraterijwet SOPA. Ze noemt het een slecht wetsvoorstel en twittert blij te zijn dat het tij aan het keren is voor SOPA.
De Amerikaanse Senaat buigt zich momenteel over het wetsvoorstel. Kroes zegt hierover: ‘We kunnen geen slechte wetgeving gebruiken als we de voordelen van open internet moeten waarborgen.’
Ook twittert de Eurocommissaris: ‘Te hard rijden is ook illegaal: Maar je plaatst geen verkeersdrempels op de snelweg.’
De afgelopen dagen is het protest tegen SOPA flink opgelaaid. Onder meer de Amerikaanse digitale encyclopedie Wikipedia ging eerder deze week op zwart.
De Volkskrant schrijft over SOPA:
De Stop Online Piracy Act (SOPA) schrijft onder meer voor dat bijvoorbeeld zoekmachines als Google niet meer mogen linken naar sites waar films en muziek illegaal worden aangeboden, en dat betalingsbedrijven als PayPal ook geen transacties op dat soort sites mogen afhandelen. De wet maakt het verder mogelijk voor particulieren en bedrijven om al bij een vermoeden van auteursrechtenschending naar de rechter te stappen.
Illustratief commentaar: Club Illusie

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.