Laatste update 15:12
34

Negen jaar wachten door tekort sociale huurwoningen

Gemiddeld moet een woningzoekende zo’n negen jaar wachten voordat hij of zij een sleutel krijgt. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. “Er is een schreeuwend tekort aan sociale huurwoningen,” zegt de directeur van de Woonbond, Paulus Jansen. “Dat komt door het Haagse woonbeleid. De afgelopen jaren zijn er onder druk van de verhuurdersheffing, een heffing die verhuurders betalen over hun sociale huurwoningen, enorm veel woningen verkocht of overgeheveld naar de vrije sector.”

Er is veel te weinig gebouwd, vindt Jansen. “Dit kabinet laat de belastingdruk voor corporaties oplopen tot 3 miljard in 2021. In plaats van de woningnood op te lossen, maken ze het zo moeilijker voor corporaties om de nodige woningen te bouwen.” Dit zegt Jansen op de website van de Woonbond.

De Woonbond is al langer op de hoogte van de problemen en heeft al een tijdje het zogenaamde Meldpunt Huuralarm. Dit doet de bond om de problemen van mensen die geen betaalbare woning kunnen vinden in kaart te brengen om hier vervolgens, naar eigen zeggen, de politiek op aan te spreken.

Cc-foto: René Gademann

Geef een reactie

Laatste reacties (34)