23

Negenjarig dakloos kind inspireert mensen wereldwijd

Om het huiswerk te kunnen maken, ging Daniel Cabrera bij het raam van McDonalds zitten ... Daniel raakte duizenden mensen wereldwijd in het hart en dit is waarom

De negenjarige Daniel Cabrera uit de Filipijnen inspireerde mensen wereldwijd toen hij op de foto werd gezet terwijl hij huiswerk aan het maken was op straat, met het licht uit het raam van een fastfoodketen.

Studente Joyce Gilos Torrefrance spotte de jongen en terwijl ze langs hem heen liep, maakte ze twee foto’s die ze op Facebook plaatste. Toen de foto’s viral gingen, zocht een verslaggever de jongen op. Hij trof hem samen met zijn moeder bedelend op straat aan in het onveiligste deel van de stad. De moeder vertelt dat haar zoon zijn vader op jonge leeftijd verloor. De man zat toen in de gevangenis terwijl zij voor haar vier kinderen zorgde. Ze had toen al een baan met weinig inkomsten en dus waren ze genoodzaakt om op straat te slapen. Maar dat weerhield hen er niet van om alsnog dromen en ambities te hebben.

Waar haar zoon Daniel in eerste instantie weinig op had met school, veranderde alles toen hij in een gemeenschapsprogramma terecht kwam. Daar raakte hij overtuigd van het belang van onderwijs en sindsdien maakt hij ’s nachts zijn huiswerk op straat en doet overdag zijn best in de klas. Een lastige klus want hij heeft maar een pen. Een attribuut dat hij met passie beschermt.  De jongen denkt ook al te weten wat hij later wil worden zodra hij zijn diploma’s heeft.

Ik denk dat ik een politieagent wil worden.. Of een dokter.

De eigenaar van een lokale McDonalds zegt dat hij de jongen regelmatig zijn huiswerk op een parkeerplaats zag maken en zijn personeel gaf de familie zo nu en dan water. En de studente die de foto maakte is door Daniel anders naar het leven gaan kijken.

Ik ben bevoorrecht dat mijn ouders in staat waren om me naar school te sturen. (..) Ik ga zelden naar een cafe om te studeren, maar deze jongen raakte me. Je hebt echt weinig nodig om te studeren, als je maar vastberaden bent en gefocust op de zaken die je wilt bereiken.

SMH: Homelessness can’t keep this Philippines boy from homework

Foto: Facebook Joyce Gilos

Geef een reactie

Laatste reacties (23)