Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Negenjarig dakloos kind inspireert mensen wereldwijd

  •  
09-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dakloos300.jpeg
Om het huiswerk te kunnen maken, ging Daniel Cabrera bij het raam van McDonalds zitten ... Daniel raakte duizenden mensen wereldwijd in het hart en dit is waarom
De negenjarige Daniel Cabrera uit de Filipijnen inspireerde mensen wereldwijd toen hij op de foto werd gezet terwijl hij huiswerk aan het maken was op straat, met het licht uit het raam van een fastfoodketen.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-07-09_om_18.07.52.png
Waar haar zoon Daniel in eerste instantie weinig op had met school, veranderde alles toen hij in een gemeenschapsprogramma terecht kwam. Daar raakte hij overtuigd van het belang van onderwijs en sindsdien maakt hij ’s nachts zijn huiswerk op straat en doet overdag zijn best in de klas. Een lastige klus want hij heeft maar een pen. Een attribuut dat hij met passie beschermt.  De jongen denkt ook al te weten wat hij later wil worden zodra hij zijn diploma’s heeft.
Ik denk dat ik een politieagent wil worden.. Of een dokter.
De eigenaar van een lokale McDonalds zegt dat hij de jongen regelmatig zijn huiswerk op een parkeerplaats zag maken en zijn personeel gaf de familie zo nu en dan water. En de studente die de foto maakte is door Daniel anders naar het leven gaan kijken.
Ik ben bevoorrecht dat mijn ouders in staat waren om me naar school te sturen. (..) Ik ga zelden naar een cafe om te studeren, maar deze jongen raakte me. Je hebt echt weinig nodig om te studeren, als je maar vastberaden bent en gefocust op de zaken die je wilt bereiken.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.