Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nelleke Vedelaar nieuwe voorzitter PvdA

  •  
06-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
Eerste voorzittersdebat PvdA

© 2017-09-13 19:47:21 UTRECHT - Nelleke Vedelaar (r) tijdens het eerste voorzittersdebat van de PvdA in cultuurcentrum Parnassos. ANP JEROEN JUMELET

De Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar is door de PvdA-leden gekozen als opvolger van Hans Spekman. Vedelaar kreeg 62,6 procent van de uitgebrachte stemmen. 10.784 leden hebben hun stem uitgebracht, een opkomst van 23,9 procent.
Vedelaar had als concurrent het duo Astrid Oosenbrug en Gerard Oosterwijk. De verkiezing werd gehouden nadat Hans Spekman te kennen gaf dat hij opstapte vanwege de immense verkiezingsnederlaag in maart dit jaar waarbij de partij slechts 9 Kamerzetels wist te bemachtigen.
Ter introductie van zichzelf schreef Vedelaar, die sinds 2010 wethouder is, aan de leden:
"Als de Haagse politiek niet voor oplossingen zorgde, deden we dat lokaal gewoon zélf. Die ervaring, daadkracht en verbinding van lokale kennis aan landelijke politiek, zet ik graag in voor onze mooie partij. Ik ben strijdbaar en optimistisch. Om vertrouwen terug te winnen. Door weer perspectief te bieden. Met een moderne sociaaldemocratie en een PvdA die deuren en ramen opengooit. Die inspiratie haalt uit het dagelijks leven. En werkelijk altijd trouw is aan onze idealen."
Zaterdag wordt Vedelaar op het partijcongres geïnstalleerd.

Meer over:

pvda, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.