Laatste update 13:26
8

Nemr mag definitief in Nederland blijven

Nemr, de jongen van negen jaar oud die bekend werd door een documentaire van Tim Hofman, krijgt toch een Nederlandse verblijfsvergunning. Eerder dreigde hij te worden uitgezet naar Irak, waar zijn familie vandaan komt. Zijn advocaat maakte de beslissing bekend tegenover het persbureau ANP zonder daar een verdere toelichting bij te geven. Ook de ouders van Nemr en zijn broertje mogen definitief blijven.

In de documentaire Terug naar je eige land kwamen naast Nemr verschillende andere kinderen die in dezelfde eindeloze situatie zaten aan het woord. Maker Tim Hofman riep in de documentaire op het kinderpardon te verruimen. Samen met Hofman bood Nemr in de Tweede Kamer een petitie aan om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van de kinderen, wat tot stevige debatten binnen en buiten de Tweede Kamer leidde. De coalitie raakte verdeeld over de kwestie, tot er besloten werd tot een verruiming van het kinderpardon.

Na de verruiming van het kinderpardon heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst dossiers opnieuw bekeken. De dienst zou maandag hebben laten weten dat het gezin van Nemr toch een vergunning zou krijgen.

Foto: Printscreen uit Terug naar je eige land

Geef een reactie

Laatste reacties (8)