Laatste update 15:36
32

Neo-nazi’s uit politie- en legerkringen plannen zware aanslagen in Duitsland

Een groep neo-nazi’s uit Mecklenburg-Voorpommeren is zich aan het voorbereiden op aanslagen op politieke tegenstanders. De groep van zo’n 30 extreemrechtse ‘preppers’ – die zich voorbereiden op een grote burgeroorlog of het einde van de wereld – heeft al ongebluste kalk en zo’n 200 lijkzakken besteld om de lichamen te kunnen laten verwijnen. Dat meldde Duitse media afgelopen weekend op basis van informatie van de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz (BfV).

Het Openbaar Ministerie doet al sinds 2017 onderzoek naar de groep die zich Nordkreuz noemt en waarvan de meeste leden afkomstig zijn uit politie- en legerkringen. Onder hen bevindt zich ook een actief lid van de SEK, een speciale politie-eenheid van de recherche in Mecklenburg-Voorpommeren. Alle leden zouden geoefende schutters zijn en de beschikking hebben over wapens en tienduizenden kogels. Tegen drie leden van de groep loopt een apart onderzoek naar de diefstal van munitie en een machinegeweer die werden gestolen van de nationale politie.

Nordkreuz beschikte ook over een lijst met 25.000 namen en adressen van lokale en landelijk politici van CDU, SPD, Die Grünen en Die Linke, die met behulp van dienstcomputers van de politie zou zijn samengesteld. De zaak kwam in de openbaarheid nadat openbare aanklagers de Bondsdag verzochten om meer mogelijkheden om de groep te kunnen monitoren.

De BfD meldde vorige week nog in haar jaarlijkse rapportage dat Duitsland 24.100 openlijk extreem-rechtse figuren telt, van wie er 12.700 ‘geweldgericht’ zouden zijn. Nordkreuz werd in het rapport niet genoemd.

Cc-foto: 70023venus2009

Geef een reactie

Laatste reacties (32)