74

Dit is hoe je een neonazi-bijeenkomst platlegt

Een Amerikaanse bierfabrikant heeft een creatieve manier gevonden om mensen weg te houden van de hatelijke toespraak die neonazi en voorman van de zogenaamde Alt-Right beweging binnenkort zal houden op de campus van de Universiteit van Florida. Wie bij een winkel van de Alligator Brewing Company, gevestigd in de universiteitsstad, twee van de gratis kaartjes voor de lezing inlevert, krijgt in ruil een biertje.

Rondom de universiteit van Florida in het plaatsje Gainsville zal lokaal de noodtoestand gelden wanneer neonazi er zijn speech houdt. Dat liet de gouverneur van Florida deze week weten. De noodtoestand geldt alleen voor Alachua County, waaronder Gainsville valt. Spencer zelf heeft de universiteit gedreigd met een rechtszaak wanneer zij de toespraak proberen te verbieden. De bestuursvoorzitter van de universiteit heeft studenten opgeroepen weg te blijven en Spencers ‘boodschap van haat’ te negeren.

Alligator Brewing Co. gooit daar nu dus een schepje bovenop. In een advertentie schrijven ze:

Hier bij Alligator geloven we dat vrijheid van meningsuiting een van de hoekstenen van onze samenleving is. Dat gezegd hebbende, vinden wij dat uitspraken waarin raciale superioriteit wordt verkondigd geen plek heeft in Amerika. En het heeft al helemaal geen plek in onze mooie stad. Het is niet aan ons om je te vertellen of je naar de lezing moet gaan om te demonstreren, of dat je het compleet moet negeren, maar dit is wat we wel kunnen doen:
Kaartjes voor het evenement zijn vanaf zaterdagmiddag gratis beschikbaar voor iedereen (op vertoon van ID). Dus vanaf dat moment, en het hele weekend, geven wij een biertje terug aan eenieder die twee kaartjes bij ons inlevert. De kaartjes zullen worden vernietigd, waardoor er weer twee lege plekken zullen zijn in de zaal. We kunnen hem er helaas niet van weerhouden zijn haat naar Gainsville te brengen, maar we kunnen wel zijn zaal leegmaken zodat er niemand is om naar zijn smerige boodschap te luisteren.
Dit is onze stad. Dit is onze gemeenschap. En dit is hoe we hier een einde aan maken.

cc-foto: vas

Geef een reactie

Laatste reacties (74)