Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Neonazi's Duitsland verjagen burgemeester

  •  
08-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
npd300.jpg
Burgemeester uit angst voor extreem-rechts gedwongen zijn ambt neer te leggen in Sachsen-Anhalt ... Neonazi's demonstreren tegen komst van vijftig asielzoekers
In Sachsen-Anhalt, in het oosten van Duitsland, heeft een burgemeester zijn ambt neergelegd uit angst voor extreem-rechts. Neonazi’s hadden van de regering toestemming gekregen om voor de privéwoning van de burgemeester van Tröglitz te demonstreren tegen de komst van asielzoekers. Volgens zijn vrouw was het overigens “niet omdat hij bang is voor de nazi’s, maar om zijn gezin te beschermen”. Al de hele week zou haar gezin slachtoffer zijn geweest van de ergste scheldpartijen.
De burgemeester, Markus Nierth, bevestigt op Facebook dat hij zijn kinderen wil beschermen voor de neonazi’s. Ook schrijft hij dat hij zich door het deelstaatbestuur in de steek gelaten voelt. Nierth:
Had ik mijn kinderen, die de laatste tijd al het enige moesten verdragen, moeten aandoen, dat er voor hun kinderkamers bewapende agenten zouden staan en dat er racistische en met haat gevulde spreekkoren te horen zouden zijn?
Het asielzoekerscentrum zou plaats gaan bieden aan 50 mensen. Tröglitz zelf telt slechts 3000 inwoners. Nierth en zijn partij, de CDU, zijn voorstander van de komst van de asielzoekers. De neonazi’s van de NPD willen het echter kosten wat kost blokkeren.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.