89

Neonazi’s steunen PVV in de provincie

Leden en oud-leden van extreem-rechtse partijen tekenen ondersteuningverklaringen voor Provinciale Statenpverkiezingen

De PVV zegt niks te maken te willen hebben met rechts-extremisten, van hun kant steunen deze neo-fascisten de PVV wel. Dat schrijft de Volkskrant woensdag. Een aantal van hen tekende ondersteuningsverklaringen voor de provinciale statenverkiezingen van 2 maart. Onder hen zijn prominenten van de voormalige Centrumdemocraten (CD) en van de neonazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU).

Dat blijkt uit onderzoek van de antifascistische onderzoeksgroep Kafka. De groep bezocht stembureaus in 17 van de 20 kieskringen, waar de ondersteuningsverklaringen ter inzage liggen, nodig om mee te kunnen doen aan de verkiezingen, aldus de Volkskrant.
Opvallende namen op de lijst zijn Wim Elsthout en Ruud Enthoven, tot 1999 lid van de Centrumdemocraten en betrokken bij de ‘doorstart’ van die partij onder de naam Conservatieve Democraten.

Hero Brinkman, PVV-Kamerlid en lijsttrekker in de provincie Noord-Holland, was niet op de hoogte van de steunverklaringen, ‘anders hadden we ze natuurlijk nooit ingediend.’ Hij baalt ervan dat de namen nu naar buiten komen.

Dit zijn mensen van wie hun verleden algemeen bekend is’, zegt Jaap van Beek van Kafka. ‘Daarom is het opmerkelijk. Die partij wil niks te maken hebben met extreem-rechts. Maar waarom wordt dan wel hun handtekening gevraagd? Evengoed zie je hieraan dat rechts-extremisten zich graag met de PVV afficheren.’

Lees meer bij de Volkskrant: PVV krijgt steun extreem-rechts

En bij KAFKA: Rechstextermisten actief bij de PVV

Geef een reactie

Laatste reacties (89)