Laatste update 23:55
34

‘Neonazi’s’ die regenboogzebrapad vernielden was ‘ontgroening’

Aspirantleden van het Leidse Quintus hebben zich tijdens hun ontgroening in oktober grandioos misdragen. Zo werd het regenboogzebrapad met rood verf beklad en bracht één van de lieden zelfs de Hitlergroet. Eerder deze maand hield de politie al vijf verdachten aan die betrokken zouden zijn geweest bij het voorval.

Dinsdag maakte het bestuur van Quintus bekend dat de verantwoordelijke mannen tussen de 19 en 21 jaar oud zijn en lid van de studentenvereniging. De vereniging doet nog onderzoek naar de actie, in de tussentijd zijn de leden geschorst. Ook de ontgroeningscommissie van het dispuut is geschorst.

Het is niet de eerste keer dat het studentenverenigingsleven dit jaar het nieuws haalt, en niet in positieve zin. In september liep een Gronings aspirant-lid van Vindicat nog hersenletsel op nadat er op zijn hoofd was gestaan. In Amsterdam belandden die aspirant-leden in het ziekenhuis tijdens hun ontgroening. Bij Vindicat werd de zaak aanvankelijk in de doofpot gestopt: aspirant-leden verbinden zich contractueel aan de vereniging en lopen het risico een torenhoge boete te moeten betalen als ze uit de school klappen.

De Volkskrant: Hitlergroet en vandalisme op ‘gaybrapad’ tijdens ontgroening Leiden

Geef een reactie

Laatste reacties (34)