80

Neonazi’s willen langs school marcheren, onder schooltijd

De neonazi’s van de Nederlandse Volksunie zijn van plan te demonstreren op de stoep van het Carmel College in Oldenzaal, nadat de school een leraar met openlijke extreemrechtse sympathieën de laan uit stuurde. De rechter bepaalde al dat de school daar gegronde redenen voor had.

Opper-neonazi Constant Kusters is echter van mening dat een schoolinstituut geen onderscheid mag maken op grond van politieke overtuiging, ook niet wanneer het om het nazisme gaat. Dat de leraar niet vanwege het aanhangen van een extreemrechts, racistisch gedachtegoed is ontslagen, maar vanwege het uitdragen daarvan onder andere richting leerlingen, gaat er bij Kusters niet in. ‘Een extreem-linkse docent wordt ook niet ontslagen. Waarom deze man dan wel,’ vraagt de neonazi zich af.

Behalve dat Kusters de extreemrechtse docent adviseert in hoger beroep te gaan, wil de Nederlandse Volksunie binnen enkele weken een manifestatievergunning aanvragen om voor de school te demonstreren. Kusters wil dat met een aantal mede-neonazi’s doen op een doordeweekse dag, onder schooltijd, in het zicht van de scholieren.

De burgemeester van Oldenzaal heeft laten weten op de hoogte te zijn van de plannen van de neonazi’s en zegt de vergunningaanvraag rustig af te wachten. De directie van het Carmel College in Oldenzaal verwijst ondertussen in een schriftelijke reactie naar het vonnis en benadrukt nog maar eens dat de rechter heeft geoordeeld dat de arbeidsovereenkomst ontbonden zal worden op grond van het gedrag en de uitlatingen van de betreffende docent. Een woordvoerder laat verder weten dat het Carmel College gewoon de rust op school terug wil.

Bron: RTV Oost / cc-foto: jwhor

Geef een reactie

Laatste reacties (80)