Laatste update 15:26
48

Toch géén reanimerende politieagenten aangevallen tijdens Nieuwjaarsnacht

De politieagenten die tijdens nieuwjaarsnacht een gewonde collega te hulp schoten, zijn daarbij niet aangevallen door omstanders. Het bekogelen van de hulpverleners zou tijdens het reanimeren van de collega zijn gebeurd, maar naar nu blijkt heeft ook die reanimatie niet plaatsgevonden. Dat meldt de NOS.

Na het voorval bracht de politie zelf naar buiten dat de reanimerende agenten met vuurwerk, glazen flessen en stenen werden bekogeld. Toen minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zich hierover op Twitter uitsprak, leverde hem dat een stroom aan boze antwoorden van agenten op die vonden dat de minister geen recht van spreken had omdat zijn ministerie de politieagenten onvoldoende zou bijstaan.

Op de plaats van het ongeluk zijn er wel voorwerpen naar politieagenten gegooid. Dat gebeurde toen de agenten ‘op ruime afstand’ een afzetting neerzetten. De politie is een onderzoek gestart naar de daders, ooggetuigen zijn gevraagd zich te melden. Waarom de politie foutieve informatie over het voorval naar buiten heeft gebracht, is onduidelijk.

cc-foto: Joe Pemberton

Geef een reactie

Laatste reacties (48)