Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Net voor orkaan-seizoen begint haalt Trump 10 miljoen uit noodfonds

  •  
12-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
42828605800_2121689d67_z
Om ICE (de Amerikaanse immigratiedienst) van voldoende geld te kunnen voorzien om onder andere kinderen van hun ouders te scheiden en op te sluiten , heeft Donald Trump tien miljoen dollar uit FEMA (Federale nooddienst bij rampen) gehaald. Dit noodfonds is verantwoordelijk voor noodhulp bij rampen. Het geld is gebruikt om opgepakte vluchtelingen vast te kunnen zetten. Het nieuws komt op een uiterst pijnlijk moment, omdat de enorme orkaan Florence de Amerikaanse zuidoostkust nadert.
Met de komst van Florence dringt de herinnering aan een andere orkaan zich op; orkaan Maria, die enorme schade toebracht aan Puerto Rico. Volgens Trump was de hulpoperatie een groot succes. Eilandbewoners en vele anderen denken daar anders over : liefst 3000 mensen kwamen om het leven. Om een idee te krijgen wat de Amerikaanse zuidoostkust momenteel bedreigt, hier een video van CNN:
Cc-foto: NASA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.