203

Netanyahu bezoekt Nederland voor meer economische steun

Netanyahu op bezoek in Amsterdam. Terwijl de Europese steun aan Israël afneemt, gaat Nederland meer investeren in samenwerkingsbanden. Voor Israël is Nederland één van de vijf belangrijkste handelspartners

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is nog geen 24 uur in Nederland, maar zijn winst heeft hij al binnen. Bij zijn aankomst liet Nederland weten dit jaar een economische missie naar Israël te sturen die in het teken zal staan van het versterken van de samenwerking tussen de twee landen.

Het is de eerste keer in vijftien jaar dat een Israëlische premier Nederland bezoekt. Van alle Europese landen is Nederland een van de weinige landen die Israël nog onomwonden steunen. Zijn bezoek van twee dagen is daarom erg belangrijk om te zorgen dat hij de Nederlandse steun behoudt.

Nederland is voor Israël een van de vijf belangrijkste handelspartners. We zijn zelfs het enige land dat Israël in het regeerakkoord heeft genoemd. Terwijl de steun van Nederland aan Israël toeneemt, haken andere Europese landen juist af omdat ze vinden dat Israël de vorming van een Palestijnse staat dwarsboomt.

Woensdagavond hield Netanyahu een lezing in de Portugese synagoge in Amsterdam. Op het plein voor het Joodse centrum waren enkele demonstranten aanwezig. Het Palestina Komitee wil donderdagavond op het Plein in Den Haag protesteren tegen de Nederlandse samenwerking met Israël.

Lees meer bij de Volkskrant: Netanyahu op bezoek: Nederland een van de weinige ‘vrienden’ van Israël

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (203)