Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

New York in de ban van blote borstenprotest

  •  
01-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
584 keer bekeken
  •  
boobieprotest.jpg
Video: Topless activiste Moira Johnston: Vrouwen moeten ook met ontbloot bovenlijf kunnen rondlopen
Moira Johnston loopt sinds een aantal weken topless rond in haar stad New York. Zij wil hiermee opkomen voor het recht van vrouwen om ook met ontbloot bovenlijf te lopen, meldt onder ander RTL Nieuws.
De 29-jarige Johnston noemt zichzelf een ‘topless activist’. Ze wil een weinig gekend wetsartikel van de staat New York onder de aandacht brengen dat vrouwen, net als mannen, toestaat met ontbloot bovenlijf te lopen. Aanleiding voor haar blote borsten-protest was de yogales waar ze werd uitgezet omdat ze haar BH had uitgedaan. Ze vond het oneerlijk dat haar mannelijke yoga-deelnemers wel met blote bast aan de les mochten deelnemen, aldus RTL.
Johnston is overigens niet de enige die haar blote borsten in de strijd gooit. De Oekraïnse dames van Femen laten in hun strijd om burgerrechten en vrouwenrechten in het bijzonder regelmatig hun boezem spreken.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.