9

NFI heeft te weinig specialisten inzake kindermishandeling

'Veel aandacht voor de zaken, daardoor te weinig gespecialiseerd personeel om ze te behandelen', verklaart directeur Nederlands Forensisch Instituut

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft te weinig gespecialiseerd personeel om kindermishandelingszaken meteen in behandeling te nemen. Het instituut heeft al sinds september geen nieuwe zaken aangenomen. Honderden ernstige misbruik- en mishandelingszaken blijven volgens De Volkskrant liggen.

In Nederland zijn vier artsen gespecialiseerd in kindermishandeling. Twee daarvan werken bij het NFI en twee bij de Forensische Polikliniek Kindermishandeling in Utrecht, zo schrijft De Volkskrant dinsdag.

Jaarlijks zijn er vijfhonderd kindermishandelingszaken waarbij medisch-forensisch onderzoek nodig is. Het NFI kan volgens de krant slechts 25 complexe zaken per jaar behandelen. Daarnaast is er ruimte voor 75 telefonische consulten per jaar. De Forensische Polikliniek Kindermishandeling kan enkele tientallen zaken per jaar aannemen.

Directeur van de polikliniek Jules Mulder zegt in de krant dat er veel aandacht is voor het melden van kindermishandeling, maar dat het na het signaleren mis dreigt te gaan. Hij vreest dat kinderen door misdiagnoses niet uit huis worden geplaatst terwijl dat wel nodig is of omgekeerd.

Foto: Flickr CC Coyote2024

Geef een reactie

Laatste reacties (9)