50

Nibud moet duidelijkheid geven over koopkracht

VVD en PvdA akkoord met doorrekening op verzoek van oppositie ... Kamer wil meer weten voor het formatiedebat

De coalitiepartijen steunen het verzoek van de oppositie om het Nibud te laten uitrekenen wat de gevolgen zijn van de maatregelen in het regeerakkoord op de koopkracht. Dat meldt de NOS dinsdagmiddag.

SP-leider Roemer deed het verzoek in de Tweede Kamer namens de hele oppositie. VVD en PvdA lieten weten dat ze zich er niet tegen verzetten, aldus de NOS.

Behalve het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, moet ook het kabinet zelf de effecten van de maatregelen op een rij zetten en dat uiterlijk woensdagmiddag aan de Kamer presenteren. De Kamer bepaalt dan of er genoeg informatie is om donderdag het debat over de regeringsverklaring te houden.

Het Nibud zou enkele dagen, zeer waarschijnlijk niet meer dan een week, nodig hebben voor een onderzoek naar de gevolgen van de maatregelen in het regeerakkoord voor de koopkracht. Dat zei een woordvoerster van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting dinsdag. Daarvoor zou het Nibud wel meer gegevens nodig hebben dan er nu bekend zijn, zo meldt het

Noord-Hollandse Dagblad. “Er zijn nu macrogegevens, maar we hebben ook de microgegevens nodig.”

NOS: Kamer wil doorrekening Nibud

Noord-Hollands Dagblad: Nibud heeft paar dagen nodig voor onderzoek

Geef een reactie

Laatste reacties (50)