7

Nicaragua stapt bijna volledig over op duurzame energie

Midden-Amerikaans land wil 94 procent energie uit duurzame bronnen ... Geothermische centrale moet daarbij helpen

Nicaragua heeft onlangs een energierevolutie aangekondigd. Het Midden-Amerikaanse land heeft een plan gelanceerd om nog voor 2017 94 procent van de elektriciteit uit duurzame bronnen te halen.

Het project is bedoeld om de ontwikkeling van Nicaragua’s infrastructuur te versterken en nieuw leven in te blazen, zo meldt de actualiteitenwebsite Happy News. Als dit plan succesvol blijkt, wordt de energie bijna 40% goedkoper dan de gemiddelde nationale kostprijs voor energie. De eerste stap is om nog dit jaar 50% van de totale energie uit duurzame bronnen te halen.

Een belangrijk onderdeel van het plan is het 72MW San Jacinto Project, een enorme geothermische centrale op 4.000 hectare grond in het San Jacinto-Tizate gebied, een van de meest productieve vulkanische reservoirs in Latijns-Amerika. De centrale zal in ongeveer 17% van Nicaragua’s totale elektriciteitsbehoeften voorzien.

“We zijn tevreden over de prestaties van ons team gedurende de Fase II Uitbreiding”, stelde Tono Rodriguez, Vice President en COO van Latin America for Ram Power. “De Fuji America turbines van het project hebben onze verwachtingen overtroffen in termen van hun efficiëntie en prestaties.”

Met de geothermische centrale en de toegenomen investering in waterkracht en windenergie hoopt Nicaragua minder afhankelijk te worden van buitenlandse olie.

Happy News: Nicaragua stapt bijna volledig over op duurzame energie

Foto-cc: Robert Blackie

Geef een reactie

Laatste reacties (7)