81

Nickelodeon introduceert ‘naturelpiet’ op tv

Televisiezender voor kinderen komt met 'ongeschminkte' Pieten op de buis ….

‘Naturelpieten’, zo heten de nieuwe Pieten van kinderzender Nickelodeon. Donderdagmiddag heeft de zender dat nieuws aan de adverteerders doorgegeven.

Een woordvoerder van de televisiezender vertelt dat de pieten die in de sinterklaasserie ‘Op weg naar pakjesavond – Sint Vermist!’ niet zwart opgemaakt zullen worden, maar in hun eigen huidskleur op zullen treden.

“Het belangrijkste is dat elk kind zich thuis voelt bij onze zender, ook in de sinterklaasperiode”, vertelt woordvoerder Judith Peters van de zender aan Metronieuws.

“We geloven dat het sinterklaasfeest weer een feest moet zijn voor iedereen. En Sint kan nu eenmaal niet zonder zijn pieten, die brengen de cadeautjes.

Vorig jaar haalde de televisiezender Zwarte Piet helemaal van de buis omdat het bedrijf, ingegeven door het Amerikaanse moederbedrijf, niet mee wilde gaan in de discussie over Zwarte Piet. Maar omdat pieten zo’n belangrijke rol spelen in het sinterklaasfeest heeft de zender nu besloten met onopgemaakte Pieten te gaan uitzenden.

Volgens de woordvoerder is het niet de bedoeling om een voorbeeld te stellen voor andere omroepen.

CC foto: Bart van Maarsseveen

Geef een reactie

Laatste reacties (81)