57

Niet de Belastingdienst, maar de politiek maakt er een potje van

Staatssecretaris op matje bij Kamerdebat om naheffing ... Wiebes: 'Belastingdienst treft geen blaam'

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zal maandagavond het vuur aan de schenen worden gelegd in het Kamerdebat over de naheffing die miljoenen Nederlanders kunnen verwachten van de Belastingdienst, maar als je het hem vraagt kan de politiek beter naar zichzelf kijken. Wiebes liet zich vandaag ontvallen dat de huidige situatie niet de schuld is van de Belastingdienst, maar van de politiek die hen zou opzadelen met de meest onmogelijke opdrachten.


Vorige week werd door de Tweede Kamer heftig gereageerd op het nieuws van de naheffing. Wiebes moest uitleg verschaffen, wat hij vandaag deed in de vorm van een tabel, die (indicatief) duidelijk maakt hoeveel de verschillende inkomensgroepen kunnen verwachten. Mensen met een inkomen tussen de 50.000 en 56.495 euro per jaar die een dertiende maand krijgen de hoogste naheffing aan hun broek. Zij moeten 321 euro bijbetalen.

Overigens krijgt niet iedereen een naheffing. In sommige gevallen krijgen lage inkomens zelfs geld terug. Tijdens het ‘deurmatmoment’ in december, horen mensen of ze moeten bijbetalen en hoeveel.

Lees ook op Joop: Belastingdienst overvalt miljoenen Nederlanders met naheffing

Geef een reactie

Laatste reacties (57)