Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Niet-ingeënte kinderen moeten van crèches worden geweerd'

  •  
03-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderdagverblijf.jpg
118 kinderdagverblijven willen kinderen toegang weigeren
Kinderen die niet ingeënt zijn, moeten geweigerd kunnen worden op crèches. Dat willen volgens een rondgang van RTL Nieuws zeker 118 kinderdagverblijven. Vijf doen het al of voeren een ontmoedigingsbeleid.
Ik ben van mening dat als ouders de keuze maken om hun kinderen niet te laten inenten, wij de keuze mogen hebben om deze ouders te weigeren.”
Uit de rondgang blijkt ook dat 156 kinderdagverblijven de afgelopen jaren niet-ingeënte kinderen hebben opgevangen. Op zeker 70 van deze crèches kregen kinderen ook daadwerkelijk een ziekte waartegen ingeënt kan worden, zoals kinkhoest, mazelen, bof of rodehond.
Al zouden veel kinderdagverblijven niet-ingeënte kinderen willen weigeren, veel negeren het advies van de GGD om te screenen of kinderen wel of niet zijn ingeënt. Vijftien procent weet niet of alle kinderen zijn gevaccineerd. De meesten vragen het wel bij inschrijving, maar controleren niet of het daadwerkelijk is gebeurd.
Edith Schippers (VVD) heeft eerder verklaard dat weigering juridisch gezien niet mogelijk is. Het is immers discriminatie op grond van geloofsovertuiging. Voor het onderzoek benaderde RTL Nieuws alle 3193 kinderdagverblijven in Nederland. 560 reageerden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.