Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw akkoord over Grieks steunpakket

  •  
14-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dijsselbloem_300_02.jpeg
De Europese ministers van Financiën zijn het in Brussel eens geworden over een nieuw steunpakket van 86 miljard euro aan Griekenland
Vrijdag zetten de ministers van Financiën van de negentien eurolanden het licht op groen tijdens een extra vergadering in Brussel meldt de NOS vrijdag
Met de instemming van de Eurogroep is het programma uit het noodfonds ESM nog niet helemaal een feit. Een aantal parlementen, waaronder de Nederlandse Tweede Kamer en de Duitse Bondsdag moeten hun instemming nog geven aan het leningenprogramma. Debatten en stemmingen zullen waarschijnlijk aan het begin van volgende week worden gehouden. De verwachting is echter dat ook de parlementen zullen instemmen.
Voor Griekenland is er enige haast geboden. Het land moet op 20 augustus, volgende week donderdag, een flinke afbetaling doen en het land wil het geld hiervoor halen uit het nieuwe programma. Het Internationaal Monetair Fonds overweegt opnieuw mee te doen aan het hulpprogramma voor Griekenland. Die toezegging was voor de ministers voldoende om akkoord te gaan, meldt de NOS.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.