Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw dieptepunt: Dieudonné gebruikt zoontje voor antisemitische video

  •  
04-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
franseantisemiet300.jpg
Omstreden Franse komiek opnieuw in de fout ... Actie om notoire antisemiet van Twitter te verbannen
De Franse komiek Dieudonné die wereldwijd voor ophef zorgde met de quenelle, een verholen nazi-groet, en wiens theatershow verboden werd wegens antisemitisme, heeft opnieuw een rel veroorzaakt. In een online video zegt zijn zoontje ‘Papa, de Kerstman bestaat niet’ waarop Dieudonné reageert met ‘En de gaskamers?’ Waarop hij besmuikt lacht.
De video werd zondag door Diedonné gepubliceerd op Vine, de videodienst van Twitter voor ultrakorte clips. In reactie zijn er acties gestart on Dieudonné van Twitter verbannen te krijgen. 
M’bala M’bala (zijn echte naam) is een Fransman met Kameroense achtergrond. Aanvankelijk bestreed hij racisme en trad samen met een joodse vriend op. Later bekeerde hij zich tot het extreemrechtse Front National, een bondgenoot van de Nederlandse PVV. Vorige week werd bekend dat hij samen met andere antisemieten een nieuwe politieke partij wil oprichten. Diedonné werd eerder veroordeeld wegens een clip waarin hij grappen maakte over de Holocaust.
Cc-foto: still uit video Dieudonné

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.