Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nieuw kabinet moet AOW-akkoord in geheel uitvoeren'

  •  
16-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corsica300.jpg

Bonden en werkgevers verwachten niet dat nieuwe regering zal 'shoppen' in het onlangs gesloten akkoord

Het nieuwe kabinet moet het pensioenakkoord dat de vakbonden en werkgevers hebben gesloten, in zijn geheel overnemen. Dat stellen de sociale partners nu alle vakbonden met het plan hebben ingestemd.
De Volkskrant schrijft dat de sociale partners verwachten dat het nieuwe kabinet zal meewerken aan de uitvoering van het akkoord en er niet in gaat ‘shoppen’. Ook moet de overheid zich als werkgever houden aan het pensioenakkoord, hebben de sociale partners vrijdag laten weten.
De vakbonden en de werkgeversorganisaties sloten het akkoord over verhoging van de AOW-leeftijd begin juni. De vakcentrales FNV, CNV en MHP raadpleegden hun achterban en stemden afgelopen week definitief in met het plan.
In het akkoord staat dat de AOW- en pensioenleeftijd in 2020 naar 66 jaar gaat. Vijf jaar later wordt bekeken of die leeftijd verder moet worden verhoogd. Eerder stoppen met werken blijft mogelijk, maar dan wel tegen een lagere AOW.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.